POLITIKA PRIVATNOSTI

 Pekara Dubravica d.o.o. iz Zagreba, Avenija Marina Držića 4, OIB: 05873359168 (u daljnjem tekstu: Dubravica) raduje se Vašoj posjeti našoj web stranici. 

 Zaštita Vaših osobnih podataka nam je vrlo važna te želimo da se prilikom posjeta našim poslovnicama i web stranici osjećate ugodno i sigurno.

 U nastavku ćemo Vas obavijesti o tome koje podatke prikupljamo u slučaju posjeta poslovnicama i/ili korištenja naše web stranice, koliko dugo ih čuvamo te koja su Vaša prava čije ostvarivanje možete zatražiti od Voditelja obrade.

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI I TKO JE VODITELJ OBRADE 

Osobni podaci su podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi - ispitanik. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator i slično.

 Voditelj obrade je Dubravica te određuje svrhu i sredstvo obrade osobnih podataka. 

 

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM POSJETE NAŠIM POSLOVNICAMA

Dio naših poslovnica ima postavljen videonadzor. 

Svrha obrade radi koje se prikupljaju osobni podaci putem videonadzora je zaštita osoba i imovine. Zakonska osnova na temelju koje se prikupljaju osobni podaci putem videonadzora je legitimni interes voditelja obrade. 

Voditelj obrade je imenovao osobe koje imaju pristup videonadzoru kao i službenika za zaštitu podataka kojima se upit može postaviti na zop@pekara-dubravica.hr

Voditelj obrade trećim osobama (kao primateljima) ne dostavlja osobne podatke prikupljene putem videonadzora i ne iznosi osobne podatke izvan područja EU. Osobni podaci prikupljeni putem videonadzora mogu biti dostavljeni trećim osobama, ako snimke prikupljene putem videonadzora, u okviru zakonom propisanih procedura, izuzmu nadležna tijela.

Osobni podaci prikupljeni putem videonadzora su pohranjeni u periodu od 30 dana , nakon čega se automatski brišu, a mogu se pohranjivati u duljem vremenskom periodu u slučaju da je to potrebno radi ostvarivanja zakonskih obveza voditelja obrade ili ako je isto potrebno radi zaštite ili ostvarivanja prava u okviru sudskog postupka. 

Ispitanik ima pravo od voditelja obrade zahtijevati pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade istih podataka. Ispitanik ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka te od voditelja obrade zahtijevati prenosivost istih osobnih podataka. Navedena prava se mogu ostvariti upućivanjem upita/zahtjeva/prigovora putem gore navedenih podataka za kontakt. Ispitanik pravo na prigovor može ostvariti i pred Agencijom za zaštitu osobnih podataka.

 

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM POSJETE NAŠOJ WEB STRANICI

Našu web stranicu možete koristiti kao registrirani korisnik i/ili kao gost, isključivo u informativne svrhe.

 

Korištenje web stranice u informativne svrhe

U slučaju da našu web stranicu koristite samo u informativne svrhe, tj. ako nam niste dostavili Vaše osobne podatke ispunjavanjem kontakt obrazaca, pristupnice ili slično, prikupljat će se samo oni podaci koje Vaš preglednik šalje našem poslužitelju – podaci protokola. Iz tehničkih ćemo razloga u cilju prikaza web stranice te osiguranja stabilnosti i sigurnosti, prikupiti sljedeće podatke protokola:

 

Kolačići

Radi pružanja boljeg korisničkog iskustva, naša web stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Više o korištenju kolačića pogledajte u nastavku u dijelu pod podnaslovom „Korištenje web stranice u informativne svrhe“

 

Korištenje priključaka (plug-in) za društvene mreže (Social Media Plug-in)

Trenutno koristimo priključke za sljedeće društvene mreže: Facebook i Instagram. 

 Ponuditelja priključaka možete prepoznati pomoću oznake na kvadratiću iznad njegova početnog slova ili njegova loga, a koji se nalaze u glavnom izborniku na našoj web stranici.  Ovime Vas obavještavamo da koristimo tzv. rješenje s dvama klikovima, što znači da se samim pristupom našoj web stranici ponuditeljima priključaka u načelu ne prenose Vaši osobni podaci. Mi Vam omogućujemo da klikom na kvadratić iznad  početnog slova ili loga ponuditelja priključka neposredno s njim komunicirate. Ponuditelj priključka će samo u slučaju kada kliknete na označeno polje i time ga aktivirate dobiti informaciju o tome da ste učitali odgovarajuću mrežnu stranicu iz naše internetske ponude. Ponuditelju priključka se u tom slučaju prenose i podaci protokola koji su navedeni u dijelu pod naslovom „Koje podatke prikupljamo prilikom posjete našoj web stranici“.

 Putem priključaka Vam pružamo mogućnost integriranja s društvenim mrežama i drugim korisnicima, a tako možemo poboljšati svoju ponudu i učiniti je atraktivnijom za Vas kao korisnika. 

 Dubravica nema utjecaja na prikupljene podatke i postupke obrade podataka, nema saznanja o punom opsegu prikupljanja podataka, svrsi obrade i trajanju pohranjivanja podataka kod ponuditelja priključka te ne raspolaže podacima o brisanju prikupljenih podataka od strane ponuditelja priključka.Prijenos podataka vrši se neovisno o tome imate li kod ponuditelja priključka otvoren račun i jeste li kod njega prijavljeni. Ako ste prijavljeni kod ponuditelja priključka, podaci koje smo od Vas prikupili bit će neposredno povezani s računom koji je otvoren kod ponuditelja priključka. Kada koristite aktivirani gumb i, primjerice, stvorite poveznicu sa stranicom, ponuditelj priključka će i tu informaciju pohraniti u Vašem korisničkom računu te će je javno podijeliti s Vašim kontaktima. Savjetujemo Vam da se nakon korištenja određene društvene mreže redovito s nje odjavite, naročito prije aktiviranja gumba jer ćete na taj način onemogućiti pridruživanje podataka svome profilu kod ponuditelja priključka.

 Ponuditelj priključka će podatke koje je o Vama prikupio, pohraniti kao korisnički profil koji će koristiti u svrhu reklamiranja, tržišnog ispitivanja i / ili kako bi svoju mrežnu stranicu prilagodio korisnicima. Ti će se podaci koristiti (čak i za neprijavljene korisnike) u svrhu prikazivanja prilagođenih reklama i kako bi se drugi korisnici društvene mreže informirali o aktivnostima na našoj web stranici. Vi imate pravo podnijeti prigovor na izradu korisničkog profila, a u tu se svrhu morate obratiti određenom ponuditelju priključka. 

 Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja i obrade podataka od strane ponuditelja priključka dostupno je u njihovim politikama zaštite privatnosti navedenima u nastavku. Tamo ćete pronaći i informacije o svojim pravima i mogućnostima uređenja postavki radi zaštite privatnosti. Adrese ponuditelja priključaka i URL s njihovim napomenama o zaštiti podataka:

a) [Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD; http://www.facebook.com/policy.php; ostale informacije o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo
Facebook se podvrgnuo zaštiti podataka prema EU-US-Privacy-Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
b) Instagram LLC, 1601 Willow Rd Menlo Park CA 94025, SAD, https://help.instagram.com/155833707900388.

Implementacije usluga Google Maps

Na našoj web stranici koristimo usluge Google Maps. Na taj Vam način neposredno na web stranici možemo prikazati interaktivnu kartu i tako Vam omogućiti jednostavno korištenje funkcije karata.

 Posjetom web stranici, Google dobiva informaciju da ste učitali određenu podstranicu naše web stranice. Navedeno se događa neovisno o tome imate li otvoreni korisnički račun kod Google-a preko kojeg ste prijavljeni. Google-u se prenose i podaci protokola koji su navedeni u dijelu pod podnaslovom „Korištenje web stranice u informativne svrhe“. Kada ste prijavljeni na Google, Vaši se podaci neposredno pridružuju Vašem računu. Ako ne želite da se podaci pridružuju Vašem profilu kod Google-a, prije aktiviranja gumba morate se odjaviti. Google će Vaše podatke pohraniti kao korisničke profile i koristit će ih u reklamne svrhe te u svrhu ispitivanja tržišta i / ili radi prilagođavanja svoje mrežne stranice. Takva ocjena će se izvršiti prvenstveno (vrijedi i za neprijavljene korisnike) u svrhu prikazivanja prilagođene reklame te kako bi se drugi korisnici društvene mreže informirali o aktivnostima na našoj web stranici. Vi imate pravo podnijeti prigovor na izradu korisničkog profila, s tim da se za njegovo podnošenje morate obratiti Google-u.

 Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja te obradi podataka od strane Google maps dostupno je u njihovim politikama zaštite privatnosti navedenima u nastavku. Tamo ćete pronaći i informacije o svojim pravima i mogućnostima uređenja postavki radi zaštite privatnosti.

http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google Vaše osobne podatke obrađuje i u SAD-u te se podvrgnuo zaštiti podataka prema EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US.

 

Pravna osnova za prikupljanje podataka, svrha obrade i trajanje pohranjivanja

Pravna osnova za korištenje priključaka za društvene mreže, kolačića, usluge Google maps, prikupljanja podataka protokola je članak 6. stavak 1. točka f. Opće uredbe o zaštiti podataka, budući da je obrada podataka nužna za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade ili treće strane. Svrha obrade podataka je dugoročno i konstantno poboljšanje web stranice i doživljaja korisnika. Podaci se brišu čim više nisu potrebni za postizanje cilja u koji su prikupljeni.

 

Registrirani korisnici

U slučaju da našu web stranicu koristite kao registrirani korisnik, kao član Dubravica club-a, Vaši osobni podaci koji se prikupljuju i obrađuju navedeni su u Općim uvjetima korištenja pogodnosti DUBRAVICA CLUB-a koje ste prihvatili prilikom ispunjavanja Pristupnice na našoj web stranici ili ispunjavanjem tiskane Pristupnice.Pravna osnova za prikupljanje osobnih podataka je dobrovoljna, slobodna i izričita privola ispitanika. Kada nas kontaktirate putem e-maila ili obrasca za kontakt, podatke koje ste nam dostavili (e-mail adresu, Vaše ime i prezime te eventualno broj telefona) koristit ćemo isključivo kako bismo mogli odgovoriti na Vaša pitanja. Osobne podatke koji su nam za to potrebni izbrisat ćemo čim prestane potreba za njihovim pohranjivanjem ili ćemo ograničiti njihovu obradu u slučaju postojanja zakonske obveze čuvanja podataka.

 

VAŠA PRAVA

Imate pravo pristupa prikupljenim osobnim podacima koji se na Vas odnose te pravo iste dobiti u strukturiranom i strojno čitljivom formatu. Imate pravo od Dubravice zatražiti ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade osobnih podataka koji se na Vas odnose ili prenosivost podataka te imate pravo na ulaganje prigovora na obradu podataka.  Ako ste dali privolu za obradu podataka, ovlašteni ste je u bilo kojem trenutku, u cijelosti ili djelomično, povući. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade Vaših osobnih podataka na temelju dane privole prije njezina povlačenja.

U slučaju bilo kakvih pitanja koja se odnose na zaštitu osobnih podataka možete se obratiti službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail adresu: zop@pekara-dubravica.hr ili putem pošte  na adresu: Pekara Dubravica d.o.o. iz Zagreba, Avenija Marina Držića 4 uz naznaku „Zaštita osobnih podataka“. Imate pravo i na podnošenja prigovora nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka sa sjedištem u Zagrebu, Martićeva ulica 14, www.azop.hr, azop@azop.hr.

 

KAKO KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Pekara-dubravica.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu web stranicu možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.

Pekara-dubravica.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji s Pekarom Dubravica, prikazuju oglase Pekare Dubravica na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (www.google.com/settings/ads). Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na:www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

 Popis kolačića koje koristimo i koliko dugo ih koristimo:

Naziv

Istek

PHPSESSID

1 tjedan

cv country

1 mjesec

Dubravica language

1 mjesec

__utma

2 godine

__utmb

30 minuta

__utmc

dok god je browser otvoren

__utmz

6 mjeseci

__utmt

10 minuta

 

Društvene mreže

Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

 

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite, možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

 

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više informacija možete dobiti na sljedećim web adresama:

Kontakt

Tel: 01 3340 480
Besplatni info telefon: 0800 606 605
Fax: 01 33 999 33
E-mail: info@pekara-dubravica.hr

Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više pročitajte ovdje.

U redu